Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
Ana SayfaEğitimSemt Dernekleri Çalıştayı Yapıldı

Semt Dernekleri Çalıştayı Yapıldı

Bülbülzade Vakfı tarafından semtlerdeki çalışmaların koordinasyonu için düzenlenen Semt Dernekleri Çalıştayı’nın ikincisi 1 Kasım Pazar günü yapıldı.

İlimiz genelindeki semtlerde faaliyetlerine devam derneklerin katıldığı çalıştay Bülbülzade Vakfı Davut Özgül Konferans Salonunda yapıldı. Çalıştaya; Bülbülzade Vakfı Semtlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hıdır Akaslan, Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özmantar, Merveşehir Derneği Başkanı Mustafa Şakı, Semt-i İbrahimli Derneği Başkanı Mahmut Kaçmazer, Şehreküstü Derneği Başkanı Mehmet Özkan, Fidander Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kılınç, Bilimder Başkanı Hamdi Keleş, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dernek başkanlarının selamlama konuşmaları ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hıdır Akaslan yaptı.

Akaslan, konuşmasında; değişim, yenilik ve süreklilik, hayatın durağan değil sürekli bir değişim içinde olduğundan, 2 binli yılların Türkiye’si ile 2 bin 20’li yılların Türkiye’sinin çok farklı olduğundan, iki alanda yenilik yapmak gerektiğini, bunlardan birincisinin entelektüel alanda, ikincisi teşkilat anlamında teşkilatları çağın gereklerine uygun bir şekilde yenilemek gerektiğinden bahsetti.

Açılış konuşmasının ardından panel kısmına geçildi. Bilimder Başkanı Hamdi Keleş’in moderatörlüğünde yapılan panelde Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özmantar; “Mahallede iz bırakmak”, Tekin Başer; “Pandemi döneminde STK’ların çalışmaları ve yeni tecrübeler”, Ayşe Kar; “Toplumda gönüllülük ve örgütlülük” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Semt Dernekleri Çalıştayı’nın öğleden sonraki bölümünde ise forum düzenlendi.  Forumda; Pandemi döneminde ders gurupları ve verimliliği, Yeni Çalışma alanlarımız ve Mahallelerimizde derneklerimizin tanınırlığı konuları müzakere edildi.

İkinci semt dernekleri çalıştayı forumun ardından sona erdi.

Diğer Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İstanbul Gezisispot_img

Popüler

Recent Comments